El passat mes de juny, gràcies al finançament de la Mútua Comarcal, la Fundació Sant Hospital va signar amb BRAINHEALTH SOLUTIONS, SL, la contractació de la llicència d’ús de la plataforma de telerehabilitació cognitiva Guttmann, NeuroPersonalTrainer®, desenvolupada per personal de l’Institut Guttmann.

Aquesta eina, permet realitzar intervencions a distància en pacients que pateixen algun tipus d’alteració cognitiva i planificar sessions específiques, segons la patologia i el grau d’afectació que té cada persona, per treballar les funcions cognitives (memòria, atenció, llenguatge, gnòsies, orientació, pràxies, càlcul i funcions executives). Els pacients poden accedir a la plataforma des del nostre centre, amb pantalles tàctils, o bé des del seu domicili. De moment s’ha iniciat amb pacients adults afectats de Dany Cerebral Adquirit (DCA) o  Demències.

Aquesta eina l’hem estat provant en una fase pilot durant 2 anys obtenint uns resultats molt satisfactoris, motiu que ens havia decidit a ampliar-ho. La col·laboració de la Mútua Comarcal ens ho ha permès.

Tant la valoració del treball que fan els propis pacients que han començat a utilitzar la plataforma, com els resultats de les diferents sessions, són molt positius en tots els casos.